Tilitoimiston keväällä perustanut Tiina Viitala auttaa yrityksiä siirtymään kokonaan sähköiseen taloushallintoon. Monelle yritykselle tällainen valtava digiloikka voi jännittää, varsinkin jos sähköisten järjestelmien käyttö ei ole entuudestaan tuttua. Sähköiset palvelut kuitenkin helpottavat arkea merkittävästi, kun papereiden kuljettelun ja excel-taulukot voi unohtaa.

Tilipalvelu Viitalassa kaikki taloushallinnon palvelut toteutetaan sähköisesti, jolloin asiakkaat voivat seurata yrityksensä taloustilannetta reaaliajassa paikasta ja ajasta riippumatta. Tiina Viitala opettaa asiakkaansa käyttämään järjestelmää, ja varmistaa, että asiakkaat osaavat hyödyntää taloustietoja tehokkaasti yritystoiminnassaan.

.

Vapaus ja itsenäisyys parasta yrittäjyydessä

Tiina halusi yrittäjäksi, jotta hän voi tehdä asioita omalla tavallaan. “Vapaus on minulle tärkeintä yrittäjyydessä. Haluan itse suunnitella työpäiväni ja toteuttaa tehtäväni niin kuin parhaaksi näen”, Tiina toteaa.

Tilipalvelu Viitala palvelee erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joille henkilökohtainen palvelu ja kirjanpitäjän läsnäolo ovat tärkeitä. Asiakaspalvelussa painottuu henkilökohtaisuus ja läheinen yhteistyö. Tarvittaessa Tiina muistuttaa hoidettavista asioista, että kaikki velvoitteet hoituvat ajallaan. “Haluan olla helposti lähestyttävä kumppani, joka auttaa asiakkaita arjen talousasioissa, ja että asiakkaat tuntevat olevansa hyvissä käsissä”, Tiina sanoo.

.

Kokenut kirjanpitäjä ja taloushallinnon ammattilainen

20 vuotta taloushallinnon parissa, lähinnä tilitoimistoissa, työskennellyt Tiina on tottunut toimimaan yrittäjämäisesti. Yrittäjäperheen kasvattina hän on nähnyt, mitä yrittäjyys vaatii.

“Yrittäjyys on aina kiinnostanut minua. Halusin kuitenkin, että lapset ovat tarpeeksi isoja ennen kuin alan yrittäjäksi. Nyt itsellä on ikää ja kokemusta sopivasti. Kun yrittäjäystävätkin kannustivat, niin nyt oli oikea aika perustaa yritys”, Tiina kertoo.

Kilpaurheilua harrastanut Tiina toimii nykyään aktiivisesti lastensa urheiluseuroissa. Niissä Tiina on oppinut rohkeutta, määrätietoisuutta ja joustavuutta – samoja ominaisuuksia, joita yrittäjänä tarvitaan. Myös verkostot ovat kasvaneet. ”Urheilussa ja yrittäjyydessä ei pysty tekemään töitä vain 8–16, vaan kummassakin pitää venyä ja joustaa”, Tiina pohtii.

.

Tukea ja kannustusta Uusyrityskeskukselta

Liiketoimintasuunnitelman tekeminen oli helppoa Tiinan selkeän vision pohjalta. Hän halusi kuitenkin keskustella suunnitelmasta ulkopuolisen kanssa, joten hän otti yhteyttä Oulun seudun Uusyrityskeskuksen yritysneuvoja Jarmo Siipolaan. “Jo ensimmäisestä puhelusta tuli luottavainen tunne. Tiesin, että saan täältä tukea”, Tiina muistelee.

Yhdessä he kävivät läpi suunnitelmia ja markkinatilannetta. “Vaikka kaikki oli itselle selvää, antoivat Japen kanssa käydyt keskustelut varmuutta. Hänen rehellinen puheensa ja tukensa olivat tärkeitä. Kun Jape sanoi, että tällaiselle yritykselle on tarvetta, sain viimeisen sysäyksen aloittaa oma liiketoimintani”, Tiina kertoo.

Tiina perusti Tilipalvelu Viitalan huhtikuussa 2024. Ensimmäiset asiakkaansa tämä yhden naisen tilitoimisto sai ennen vappua. Asiakaspalaute on ollut hyvää ja rohkaissut yrittäjän eteenpäin. “Ei ole kaduttanut hetkeäkään”, Tiina toteaa hymyillen.

.

Toivotamme Tiinalle ja Tilipalvelu Viitalalle onnea ja menestystä!

.

Lisätietoja:
Tiina Viitala: 040 5251 326 ja tiina@tilipalveluviitala.fi
Kotisivut: https://tilipalveluviitala.fi/
Instagram: https://www.instagram.com/tilipalveluviitala.fi/

.

Asiakastarinan on kirjoittanut Satu LankinenSaagacoms