Oululaiset yrittäjät Joni Häikiö ja Jenna Lempinen perustivat Palauttamon toukokuussa 2023 tarjotakseen tilan, jossa asiakkaat voivat omassa rauhassa keskittyä palautumiseen ja rentoutumiseen kiireisen arjen keskellä. Toiminta laajeni maaliskuussa 2024, kun Palauttamon naapuriin avautui kelluntakeskus Palauttamo Floats. Molemmat tilat toimivat itsepalveluperiaatteella yksityisyyden ja joustavuuden varmistamiseksi.

 

Palauttamoissa keho ja mieli palautuvat tehokkaasti

Palauttamolle ja Palauttamo Floatsille on rakennettu uudet ja viihtyisät tilat Oulun keskustan lähelle Myllytulliin. Tilojen suunnittelussa on haluttu varmistaa rauhallinen ja häiriötön ympäristö, ja muun muassa äänieristykseen on panostettu paljon. Tilat varataan aina asiakkaan yksityiskäyttöön, joten hän voi keskittyä palautumiseen omassa rauhassa ilman muita ihmisiä.

Palauttamon palvelut on suunniteltu erityisesti kiireisen elämänrytmin tasapainottamiseen ja kokonaisvaltaiseen palautumiseen. Neurosonic-värähtelytuoli, infrapunasauna sekä kompressioon perustuvat palautumislahkeet ja -hiha on suunniteltu tukemaan kehon ja mielen rentoutumista. Lisäksi tilassa voi tehdä mobilisointi- ja lihashuoltoharjoituksia sekä hengitys- ja meditaatioharjoituksia.

Palauttamo Floatsissa asiakkaat voivat rentoutua erittäin vahvasti kelluttavassa suolavesitankissa. Kellunnalla on monia terveyttä edistäviä hyötyjä, kuten stressin lieventyminen, lihasten rentoutuminen, selkä- ja nivelkipujen helpottuminen sekä paremman unen saavuttaminen. “Kellunta on erinomainen tapa vähentää stressiä ja lisätä sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia kiireisen arjen keskellä”, kertoo Jenna.

Palauttamon ja Palauttamo Floatsin tilat toimivat itsepalveluperiaatteella. Välineet ovat helppokäyttöisiä, ja asiakkaat saavat ohjeet niiden käyttämiseen. Asiakkaan niin halutessa Jenna tai Joni käy opastamassa laitteiden ja tilojen käyttämisessä. Yrityksessä järjestetään myös pop-up-tilaisuuksia, joissa yrittäjät esittelevät tiloja ja opastavat laitteiden käyttämisessä.

Palauttamo-tilaa, jossa on harmaa sohva, tummansininen tyyny ja pieni musta sivupöytä, jolla on maljakko. Pehmeä valaistus ja verhot luovat rauhallisen tunnelman. Taustalla näkyy hylly ja joogamattoja, mikä viittaa tilan hyvinvointiteemaan.    Kuva esittää Palauttamo Floatsin kelluntatankkia, jossa on avoin kansi. Valkoisen tankin sisäpuoli on valaistu sinertävästi, ja se sijaitsee harmaasävyisessä huoneessa, jossa on laatialattia.

 

Yrittäjäpariskunta täydentää toistensa osaamista

Liikunta-alalla aikaisemmin toiminut Jenna oli huomannut työssään, että monilla on vaikeuksia palautua kunnolla liikunnasta tai stressistä. “Kiireinen elämäntyyli ja korkeat vaatimukset heikentävät jaksamista. Halusin tarjota ihmisille keinoja, joilla he voivat palautua ja voida kokonaisvaltaisesti paremmin,” Jenna kertoo. Tästä syntyi idea Palauttamosta, jonka palvelut tukevat niin fyysistä kuin henkistä palautumista.

Jonilla on rakennusalan tausta, mutta yrittäjyys on aina ollut hänen sydäntään lähellä. Hän on pitkään tutkinut yrittäjyyteen liittyviä asioita ja etsinyt sopivaa yritysideaa, joka yhdistäisi hänen kiinnostuksensa liiketoimintaan ja hyvinvointiin. Yhdessä pariskunta alkoi jalostamaan Jennan ajatusta Palauttamosta. Yrittäjäpariskunnan vastuiden jakaminen on ollut selkeää. “Minun vastuullani ovat suunnitelmat ja käytännön asiat, Jenna taas vastaa asiakaspalvelusta ja markkinoinnista,” Joni kertoo heidän työnjaostaan.

 

Uusyrityskeskus auttoi asioiden selvittämisessä ja suunnitelmien tekemisessä

Oulun seudun Uusyrityskeskuksen yritysneuvoja Anneli Rinta-Paavola oli Jonin ja Jennan tukena sekä Palauttamon että Palauttamo Floatsin perustamisessa. “Annelin apu oli todella tärkeä. Hän auttoi varmistamaan, että kaikki tarvittavat asiat tuli otettua huomioon. Saimme apua monissa asioissa. Ainakin vero- ja lupa-asioissa, kaupparekisterissä asioimisessa sekä liiketoimintasuunnitelmien ja rahoituslaskelmien tekemisessä”, Joni muistelee.

 

Toivotamme onnea ja menestystä Jennalle ja Jonille sekä heidän yrityksilleen!

 

Palauttamo:
www:  https://palauttamo.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/people/Palauttamo/100091275197751/
Instagram: https://www.instagram.com/palauttamo/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@palauttamo

Palauttamo Floats:
www: https://palauttamofloats.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/people/Palauttamo-Floats/61556575058082/
Instagram: https://www.instagram.com/palauttamo.floats/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@palauttamo.floats

 

Asiakastarinan on kirjoittanut Satu Lankinen / Saagacoms