Alkaisitko yrittäjäksi?

Oletko suunnitellut perustavasi yrityksen tai mietitkö, olisiko sinusta yrittäjäksi tai kevytyrittäjäksi? Hyödynnä ihmeessä Uusyrityskeskuksen maksuttomia palveluita ja tapahtumia. Meiltä saat halutessasi aina myös henkilökohtaista palvelua.

Palvelumme ovat tarkoitettu kaikille yrittäjyyttä suunnitteleville – opiskelijoille, vastavalmistuneille, työttömille, työssä oleville sekä yrityksen ostoa miettiville. Asiakkaaksemme tuleminen ei automaattisesti tarkoita, että sinun pitää perustaa yritys. Pohditaan sitä yhdessä, lopullisen päätöksen teet kuitenkin sinä.

Perustamisopas
alkavalle yrittäjälle

Vuosittain päivitettävässä yrityksen perustamisoppaassa on monipuolisesti tietoa yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen liittyvistä pienistä ja suurista asioista.

Laskentaohjelma talouden suunnitteluun

Yrityksen suunnitteluun kuuluu olennaisena osana liiketoimintasuunnitelman tekeminen ja erilaisten laskelmien tekeminen. Yritystulkista löydät monipuoliset pohjat niiden tekemiseen.

Yrittäjäksi ostamalla
toimiva yritys

Toimiva yritys voi siirtyä uudelle omistajalle yrityskaupalla tai sukupolvenvaihdoksella. Myös omistajanvaihdokseen liittyy paljon mietittäviä ja suunniteltavia asioita, mutta niihinkin on tarjolla monipuolista apua. Lue lisää omistajanvaihdoksesta.

Minustako yrittäjä?

Yrittäjyys on tapa tehdä työtä, työllistää itsensä ja mahdollisesti myös muita. Yrittäminen on myös oman osaamisen hyödyntämistä ja uskomista omaan yritysideaan. Parhaimmillaan yrittäjyys on inspiroivaa arkea, jossa sinä itse päätät miten ja koska työtäsi teet.

Mietitkö olisiko sinusta yrittäjäksi? Suomen Uusyrityskeskuksen sivustolta löydät paljon hyödyllistä tietoa, kun mietit löytyykö sinulta yrittäjältä vaadittavia ominaisuuksia tai pohdit, miten sinusta voisi tulla yrittäjä.

Yrityksen suunnittelu

Yrityksen suunnittelu lähtee ideasta. Se voi olla kokonaan uusi idea ja uudenlainen yritys, jota lähdet kehittämään omaan osaamisesi ja kiinnostuksesi pohjalta. Yhtä hyvin se voi olla jo olemassa oleva yritys, jonka ostat ja jota lähdet kehittämään omien ideoidesi avulla.

Yrityksen suunnittelu kannattaa tehdä huolella. Suunnitteluun kuuluu mm. liikeidean terävöittämistä, liiketoimintasuunnitelman kirjoittamista, kannattavuuslaskelmien tekemistä ja hinnoittelun miettimistä.

Yrityksen perustaminen

Mitä sen jälkeen pitää tehdä, kun LTS on laadittu ja laskelmat tehty? Pitää valita yritysmuoto, ilmoittautua viranomaisten rekistereihin, tehdä sopimuksia, mahdollisesti hankkia joitakin lupia, hankkia vakuutukset, ottaa YEL.

Nämä voivat kuulostaa monimutkaisilta asioilta, mutta eivät sitä ole. Yrityksen perustamiseenkin löytyy paljon hyödyllistä tietoa Suomen Uusyrityskeskuksen sivuilta.